Friday 24 October 2014

Vierailla mailla

Jumiuduttiin tänään motarille ja radiossa pääministeri Stubb käski Britannian lakat ruikuttamasta ja maksaa miljardi EU:lle. Oltiin matkalla Keyworthista British Geological Surveyn päämaajasta Sheffieldiin kahden pitkän päivän jälkeen. Oli kiva tulla takasin. Konferenssi alkoi eilen 9:30 ja sen jälkeen mentiin tukka putkella. Tai no jos ei, niin ainakin aivoja koetellen. Tuntuu aina välillä, että puhuu ihan eri kieltä kuin suurin osa osallistujista (vaikka onhan se tottakin, mutta en nyt kuitenkaan puhu suomesta). Oli sen verran ihme geofyysista, geobiologista, geokemiallista, geositä ja tätä ja avaruusteknologiaa, että meni yli hilseen. Sujahti vaan. Pari hyvää esitelmää kuitenkin, ja jotenkin ihmeellisesti sivukaupalla muistiinpanoja.

Illallinen oli läheisessä mikropanimossa. Ensin oli panimokierros ja sen jälkeen näytettiin miten perinteinen possupiiras tehdään. Olutta maistoin, kun en kehdannut kieltäytyäkään, mutta piiralle nyrpistin ruhtinaallisesti nenää. Satuin samaan pöytään erään konsultin kanssa, joka oli aika teräväsanainen yhteiskuntatieteistä kun aiemmin kohdattiin. En siis hyppinyt riemusta. Oli kuitenkin ihan mukava ja jopa kiinnostunut mun projektin etenemisestä. Lupasi myös edistää mun verkostoitumistani ja kontaktien hankitaa - jos on tarvis.

Hotellin peti Nottinghamissa oli pehmeä ja oli tyynyä mistä valita. Aamulla ehdin lukea ihan hupiakin, mikä oli mahtavaa! Se onkin ehkä parasta näissä tiedetiede-kokoontumisissa - ei tarvi stressata. Tänään esitelmät oli ainakin osittain vähän ymmärrettävämällä tasolla, mikä oli ihan jees. Kävin myös yhden erittäin hedelmällisen keskutelun potentiaalisesti hyödyllisen kontaktin kanssa. Uutta perspektiiviä ja uusia aivotuksia. Nasta homma. Vähän jopa uutta motivaatiotakin!

No comments:

Post a Comment