Thursday 3 October 2013

Akateemikkojen kokoontumisajot

Päivän proggis: tohtorikoulun (White Rose Doctoral Training Centre, tai WRDTC) tervetulotapahtuma Yorkissa. WRDTC on kolmen yliopiston - Leedsin, Sheffieldin ja Yorkin yhteinen ja ESRC:n (Economic and Social Research Council) rahoittama tohtorikoulu yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. ESRC myöntää tukea vuosittain 48:lle opiskelijalle, olen yksi näistä. Toki kaikki WRDTC:hen kuuluvat opiskelijat ei oo ESRC:n tukemia.

Kaatosade herätti. Liian aikaisin. Viideltä aamulla. Kesti tovin ennen kun yhdistin kohinan sateeseen, makasin hereillä jonkin aikaa ennen kun tajusin, että ei, E ei ole suihkussa tähän aikaan aamusta vapaapäivänään. Kukapa olis?! Ennen kun nukahdin uudelleen ehdin jo kirota itseäni siitä, että jätin sontsan Aberdeeniin.

Kun sitten lopulta heräsin ja sain aamutoimet tehtyä sade oli lakannut. Onnittelin itseäni siitä, että jätin sontsan Aberdeeniin ja sain käytettyä arvokasta matkalaukkutilaa muihin asioihin. Siinä vaiheessa kun pääsin kampukselle korvista varpaisiin märkänä, mielipiteeni omasta prioritisointikyvystäni oli heittänyt häränpyllyä.

Saavuttiin Yorkiin 10 aikaan aamulla, lähtö Sheffieldistä n. 8.15. Oltiin kaukana keskustasta, mikä oli harmi. York kun ei oo pöllömmän näkönen kaupunki. Päivä alko rekisteröitymisellä ja kahvilla (jes!). Lisäksi meille iskettiin kansiollinen papereita, koskien päivän ohjelmaa, käteen. Bongasin meidän laitokselta ihmisiä ja lyöttäydyttiin yhteen. Hyvää verkostoitumista yliopistojen välillä... mutta tässä vaiheessa harva tuntee kolleegoitaan edes omalta laitokseltaan, että ehkä tää sisäinen verkostoituminen on ihan OK tässä kohden.

Aamupäivä oli täynnä eri puheita luennoitsijoilta, toisen vuoden opiskelijoilta ja eri linjojen koordinaattoreilta. Täytyy sanoa, että ihan hirveästi ei näissä info-pläjäyksissä ollut infoa ja suurimman osan ajasta keskityin pitämään vatsan kurninnan volyymin siedettävällä tasolla. Lounaaksi oli voileipiä ja hedelmiä. Kahvi oli vetistä. Lounaan aikana mun olo ja sitä kautta fiilikset rupes laskemaan, aamun kastumisesta johtuen. Tai niin epäilen. Mutta ei auttanut kun painaa eteenpäin, poiskaan ei ollut pääsyä.

Iltapäivällä kokoonnuttiin sitten omien linjojemme kanssa vaihtamaan ideoita tms. Eli mä siis tönötin ja ahdistuin hiljaisuudesta pienessä huoneessa viiden muun opiskelijan kanssa, joista neljä oli Sheffieldistä (niin se verkostoituminen...?!), kun yks meidän linjan (science and technology studies) koordinattoreista yritti varovasti grillata meistä tietoa ulos. Koordinaattorikin oli muuten Sheffieldistä. Ja oli muuten mun henkilökohtainen ohjaaja. Se oli oikeastaan ihan hyvä, ehdin kahden kesken kysellä ja selkeyttää paria asiaa, joita olin ehtinyt keskenäni pohtia.

Sinänsä päivä ei ollut kovinkaan hedelmällinen, mutta nyt on homma taas vähän paremmin liikkeellä ja sain pari vinkkiä, mistä ja mitä kannattais alkaa lukemaan, kun tosiaan ei oo tän alan taustaa. Perusteet kuntoon!






No comments:

Post a Comment