Thursday 26 February 2015

Päämajasta

Suomessa juhlitaan suvun jatkoa ja tulevaisuutta. Hurraat! :)

Minä täällä muuton myötä matkailen ajassa taaksepäin. On kuin vuosi 2010. Talo on kiva, kotoisa, kylmä ja kolea. Unta etsin kahden peiton alla, aamutakkiin kääriytyneenä kuumavesipulloa hellien. Päällä fleecetakki, pitkähihainen t-paita, yöpuvun housut ja tulpa villasukat. Kaulassa ainakin kaksimetrinen liina. Suihkun paineessa on toivomisen varaa, mutta seura on hyvää ja huoneessa kirjahylly. Kyllä tässä heinäkuun puoleen kelpaa olla.


Muutto oli hässäkkää ja yhtä juoksemista tavaroiden kanssa. Niitä kun ilmesty aina kun luulin saaneeni kaiken kasaan. Kissallekin oli lupautunut tarjoilemaan maanantai-aamuun asti, vaikka lauantaina jo muutin. Kyllähän tuo kummalliselta tuntui kun avaimet luovutin maanantai-iltana, vaikka niin kovaa väitin olevani tunteeton tota tönöä kohtaan. Olihan se yläkerran hyytävä ullakkohuone kuitenkin mun päämaja. Sieltä korkeuksista kuikuilin Sheffieldiä tuntien turhautumista ja ärsyyntymistä kaupunkia kohtaan, mutta olihan ne näkymät aina välistä aika vaikuttavatkin. Nyt en voi avata verhoja, ettei kylmä kipua ikkunoista sisään. Mutta eteenpäin!

Tutkimus kentällä on vihdoinkin alkanut tohinalla. Ja oon ihan naattipallo. Työpäivät tällä viikolla on vaihdelleet yhdeksän ja kahdentoista tunnin välillä. Mielenkiintosta on ollut ja raskasta. Tiistaina heiluttelin taas vasaraa ja sitten ollaankin ton rintalastan kanssa oltu taas kädenvääntöä. Sitä kun ei vaan noin vaan vakuuteta olemaan kunnossa. Johan on pirulainen. Tässä kun muuten on taudit ja selätetty, niin menojalkaa vipattais kovin kun päivätkin pitenee. Sen sijaan juoksukunto ja kesäkunto karkailevat käsi kädessä kauas auringonlaskun tuolle puolen ja täällä seison vyötärön ympärys paisuen! Kyllä osaa naista turhauttaa.

MUTTA. Huomenna junailen Hardianuksen muurin tuolle puolen ja lauantaina katsellaan kun skottiurhoot törmäilevät italialaisten kanssa ja sitten jollain jossain on hallussaan kumman muotoinen pallo. On viivaa ja tolppia ja kaikilla liian lyhyet sortsit! Rugbya siis. K ja muutama yhteinen Aberdeen-tuttu. Sunnuntaina matkataan takasin tähän suuntaan, K tehden varikkopizzapysähdyksen Sheffieldissä. Oi, onnea!

Ja seuraavana viikonloppuna Saksaan jossa piti juosta vuoden eka kisa, mutta muuttukin vaan lomailuksi.

No comments:

Post a Comment