Wednesday 30 September 2015

Ilmastoviikko


Tänä maanantaina olin aivan puhki. Vietin viikonlopun tämän vuotisessa Power Shift Suomi-tapahtumassa Aalto yliopiston Design Factorylla sadan muun sukupolveni edustajan kanssa miettimässä ilmastonmuutosta, uusiutuvia energiamuotoja ja yhteiskunnallista muutosta. Ohjeistamassa ja vinkkejä antamassa oli tyyppejä muun muassa jo suomalaista energiakeskustelua muuttaneista Energiaremontti ja Hiilivapaa Helsinki-kampanjoista.

Tuli tämän ilmastonoviisinkin kehiteltyä aurinko energistä kamppanjaa, ja nyt mietitään lähdetäänkö sitä ajamaan. Siis aikuisten oikeasti. Todennäköisesti ei. Resurssivaje, mutta potentiaalia olisi. Viime viikon jälkeen päässä onkin pyörinyt ilmasto- ja energia-asiat siihen malliin, että luonnostelin Tampereen junassa yleisöosastokirjoituksen HS:n, mutta sitten iski itsevarmuuden ja luovuuden puute.

Power Shift ei ollut ainoa viime ilmastokinkeri, jonne ennätin töiden kustannuksella lomassa. Tiistaina kävin kuulemassa Kepan raportin julkaisua ja mahdollisuuksista muutokseen kohti kestävää kohtuu taloutta. Perjantaina kulutin penkkiä Bio Rexissä alan ammattilaisten kanssa jälleen kun osallistuin Ympäristöministeriön järjestämään Ilmastosopimus. Nyt.- tapahtumaan, jossa kartoitettiin maailman tilannetta ennen marras-joulukuun vaihteessa alkavia Pariisin ilmastoneuvotteluita.


Asiaa tuli paljon, joka tilaisuudessa. Yhteiskuntatieteelliseltä, taloustieteelliseltä, teolliselta, aktivisti ja järjestöjen kannalta. Menee ehkä tovi jos toinen, että saan ajatukset organisoitua ja kasattua, mutta salaa saatan toivoa, että näiltä linjoilta saattaisi löytyä tulevaisuuden leipä.

1 comment:

  1. Huhhuh! Asia on tärkeää.
    Haluaisitko osallistua haasteeseen, laitan kohta blogiini?

    ReplyDelete