Monday 28 July 2014

Paluu todellisuuteen.

Shetlannin lautalta oli suuntana kirjasto. Ja se onkin pysynyt arkipäiväinen keskipisteenä. Hihat sauhuten on saanut näppäimistöä naputtaa. Eletään hektisiä aikoja! Syyskuussa on edessä konfirmaatio eli suullinen hiillostussessio, jossa mm. syynätään ja tökitään mun tutkimussuunnitelmaa ja tutkimuskysymyksiä (näistä mikään ei ole vielä nähnyt päivänvaloa). Kaikenlaista muutakin hauskaa dokumenttia saan tilaisuutta varten raapustaa, kuten yhteenveto relevantista kirjallisuudesta. Uh. Ensimmäiset luonnokset yhteenvedosta ja tutkimussuunnitelmasta sain tiristettyä viimeisen kahden viikon aikana ulos.

Eilen tulleen palautteen uskaltauduin lukemaan tänään. Ei S mulle ovea näyttänyt, mutta enpä nyt ihan rohkaisevia taputuksia selkäänkään saanut. Onpa jotain, mitä työstää! Vaikka onhan tossa nyt muutenkin vähän projektia jos toista... Fukushima-kappaleen luonnos pitäis saada valmiiksi elokuun puoleenväliin mennessä. Analyysi toistaseks tuntuu soljuvan ihan hyvin. En sitten tiedä onko kuitenkaan tarpeeksi syväluotaavaa ja teoreettisesti vakaata. Ainakaan vielä. Niin ja sitten pitäis syyskuun konferenssia varten alkaa sitä höpötystä luonnostelemaan myös...joskus. Ai...stressi, vanha kunnon kamuli! Mutta sentään tännekin tuli kesä ja siirsin henk.koht. toimistoni King's Collegen nurmikolle. Ha! Revi siitä todellisuus!


Niin ja eipä elämä nyt ihan pelkkää akatemiaa ole!
Ollaan ehditty juoksemaan kaiken maailman kulttuuririennoissa. Tärkeimpänä toki Aberdeen v Groningen, Eurooppa Liigaa. Viimeksi tässä kylässä on pelattu kansainvälistä jalkapalloa kaudella 1984. Muuan Alex Fergusonin alaisuudessa. Peli kyllä oli ihan surkea, mutta tulipahan mentyä! Ja sain vielä ottelun kunniaksi Aberdeenin pelipaidan lahjaksi.



Raahasin K:n Aberdeen Art Galleryyn katsomaan Kaffe Fassettin näyttelyn. Totuuden nimissä mulla ei ollut pienintäkään ideaa, minkälaista taidetta oltiin menossa katsomaan. Arvon taiteilijan nimi vaan nyt sattui olemaan kerrassaan mieltäkutkuttava! Osoittautui erilaisiksi ja erinomaisiksi tilkku- ja neulontatöiksi. Mahtui mukaan muutama maalauskin. Gallerian alakerrassa oli ensimmäiseen maailmansotaan liittyvää taidetta. Aikalaista ja sodan myöhemmin inspiroivaa. Sen lisäksi katseltiin läpi paikan vakinäyttely. Löytyi Monet'a ja Toulouse Lautrecia.


Juoksemaankin olen ennättänyt. Tällä viikolla 40km jäi täyttymättä. 300m jäi uupumaan, mutta ehkä se ei haittaa. Perjatai-illalla käytiin K:n labrakamujen ja yhden tyttöystävän, joka sattuu olemaan mun Aberdeenin opintojen aikaisen kämppiksen hyvä kaveri, höntsäilemässä fudista vähän Victoria Parkissa. Eilen ennätettiin polkemaan parisenkymmentä kilometriä, vaikka iso osa päivästä löhöttiinkin vaan eri puistoissa lukemassa kirjoja.

No comments:

Post a Comment