Wednesday 6 August 2014

Sheffield moro.



Fukushima pursuaa korvista ulos. Viimeiset kolme päivää oon hakannut luonnosta menemään. Eikä suju! Ei niin millään. Eilen tunnustin jo S:lle, että nyt kyllä hävettää antaa mun osuus sen luettavaksi. On se tässä vähän parantunut, analyysi siis. Ei ehkä ole enää ihan bambi liukkaalla jäällä, mutta sen verran hutera on, etten ilman tukea antais lähteä tietä ylittämään.

Vähän helpottaa se, että S on myös tuskastellut oman osuutensa kanssa. Totesi, että sillä on jo muutama sähköpostiluonnos valmiina täynnä kaiken maailman selityksiä editoijalle. Niin ja tuumi, että vaikka tää meniskin ihan korpeen koko projekti, niin kyllä tästä jonkun sortin julkaisu jonkunlaiseen lehdykkään saadaan aikaan. Toki kappale kirjassa olis mageempi.

Sheffield ahdistaa. Purskautin epähuomiossa tomaattia leikatessa vähän mehua keittiötasolle, siis uudelle keittiötasolle. Meni vartti niin sain puhuttelun, että tällanen peli ei vetelä. Täällä on kovalla rahalla pistetty keittiötä kasaan ja mä vaan tuun ja sotken. Tuijotin vaan.

Kesä täällä on (Aberdeeniin verrattuna), mutta päivät on paljon lyhyempiä! Oon alkanut nukkumaan melkein kuuteen yhtä jaksoisesti kun aurinko ei ole yhtä korkealla kuin Aberdeeenissa samoihin aikoihin. Siellä heräily alkoi siinä puoli viiden pintaan. Perjantaina pääsen sitten tekemään syväluotaavaa vertailevaa tutkimusta auringonnousuaikoijen vaikutuksesta heräämiseen ja unenlaatuun.

Pääsi meinaan käymään niin, että annoin itseni ylipuhuttavaksi ja huomenna matkaan katsomaan Eurooppa Liigaa ja maanantaina matkaan sitten takaisin Sheffieldiin. Ei sillä, että ihan hirveästi olis pitänyt suostutella matkaan lähtemään. Tais olla vähän turhankin helppoa. Eteenkin kun tää akateemisuus nyt vähän korpee. Toisaalta taas koen Aberdeenin kampuksen paljon mukavammaksi työnteon kannalta kun ton meidän toimiston. Että ehkä se sitten on ihan win-win.

Monasti ei tarvitse Aberdeeniin enää mennä. K muuttaa lokakuun kieppeillä Obaniin, Skotlannin länsirannikolle pariksi kuukaudeksi hiomaan labrataitojaan ja CV:tään. Mahti homma! Vierailusta vaan on tulossa vaikeampaa. Oban kun ei ole mikään maailman metropoli. Pikku kyläpahanen siellä jossain Glasgowsta merelle päin johonkin suuntaan. Kyllä mä sen googlasin, mutta eihän sitä jaksa muistaa. Lähellä Skyetä se on. Siellä se ukkeli viipottaa pitkin maita ja mantuja ja mä vaan hölkkään näitä Sheffieldin mäkiä ylös ja alas. Ylös ja alas.

1 comment:

  1. Voi sua! Hyvä kun otat breikin välillä, ehkäpä sit taas jaksaa. Mitähän varten se keittiö on tehty, taidenäyttelyynkö?? Ilmeisesti ei ainakaan keittiöhommia varten ;) Hieno (ilmeisesti) mahdollisuus K:lle, matka taitaa olla tosi hankala - ehkä välimaastossa vois tavata??
    Intervalliharjoitusta vaan: tauko ja sit jaksaajaksaa... R

    ReplyDelete