Monday 30 September 2013

Ensimmäinen koulupäivä


Päivä alkoi sillä, että kaupasta tullessa kävelin tyytyväisenä kämpän ohi ja reilun 100 metrin jälkeen rupesin ihmettelemään, että mitä vielä, ei tää mäki ollut näin jyrkkä puol tuntia sitten. Ja johan välähti. Luikin sitten mäkeä takas alaspäin ja ovenkin sain auki viiden minuutin yrittämisen jälkeen.  Mutta sainpahan aamupalla kahvia, ja sekös mieltä lämmitti! Käsiä ehkä enemmän. Oli varsin aberdeenimaiset oltavat aamulla. Mun sinertävät sormet sointu hyvin yhteen seinien kanssa ja voisin siis kehuskella vieneeni sisustamisen ihan uudelle tasolle. Niin, ja avaimenperä on siittiö. Ei ole mun valinta. Pitää hankkia uus. Toisaalta voi olla, että jos pidän nykyisen avaimenperän, en tuu hukkaamaan avaimia tai avainta kovinkaan helposti, koska en kuvittele ottavani sitä turhan usein pois taskusta. 



Kävin myös kirjastossa. Jossa kävelin suorinta tietä omaan henkilökohtaiseen helvettiini. No melkein suorinta. Kesti tovi, että opiskelijakortti otti toimiakseen ja päästi mut portista läpi (saatan havaita tässä jonkun teeman). Statistiikka. Jippii.. Kyllä mä sieltä bongasin tuttuja sosiologiakirjojakin, mutta jostain kumman syystä niistä ei tullut samanlaista kotoisaa fiilistä kun niistä romskuista ja muista kirjoista, joita kutittelin kirjakaupassa lauantaina. Huomasin (jälleen) kaipaavani Aberdeeniä kirjastossa ollessani. Niin paljon kun valitinkin aikanaan Aberdeenin tuulenhenkäyksiäkestämättömästä kirjastona poseeraavasta lasikopista, niin sentään siellä oli kaikki kirjat samassa paikassa. Tai ainakin kaikki, mitä mä tarvitsin. Täällä tuntuu olevan tuhansia eri kirjastoja (n. viis kpl), ja mun tarvitsemiani kirjoja on ripoteltu sinne ja tänne. Voi olla, että liiottelen. Varmaan liiottelenkin, mutta tältä tuntuu nyt. Hitto.


Kirjastosta jatkoin sitten info sessioon. Yhteen niistä tuhannesta, joihin osallistun tällä viikolla. Tapasin mun supervisorin ja muista science&technology-opiskelijoita. Mukavan tuntusta porukkaa. Ja ilmasta ruokaa. Paljon kasvisnaposteltavaa myös. Plussapiste. Sosiologian laitoksella aloittaa ainakin 10 uutta PhD:tä. Aika paljon. Niin paljon itseasiassa, että meille ei taata omia työskentelypisteitä. Miinuspiste. Mutta paljon kaikkea infoa tuli tänään liitosta, lukupiireistä, kursseista ja luennoista. Sen verran itseasiassa, että nyt ymmärrän "lukujärjestystäni" vieläkin huonommin kuin tänään aamulla kun sitä tuijottelin otsa rypyssä ja koitin tulkita parhaita kohtia Aberdeeniin palailuja varten. Mutta eiköhän nämäkin selvinne. Toivottavasti tällä viikolla.

Ai niin, unohdin esitellä kolmannen kämppikseni eilen. Se on sen verta ujo, että unohtui. On vähän karvaisemman puolinen, mutta luulis, että on tyytyväinen olessaan ainoa uros tässä talossa. Niin ja jostain syystä sillä on fiksaatio mun huonetta kohtaan. Kun tulin suihkusta aamulla sen häntä pilkisti mun sänkyni alta. Terve vaan.

No comments:

Post a Comment