Thursday 26 September 2013

Aberdeenistä etelään.



Matkustaminen oli tuskallista. Olla nyt lukittuna peltiputkessa omien ajatusten ja tunteiden kanssa vailla sen kummempaa pakotietä. Lähteminen sattuu. Aina vaan enemmän. Sydän pehmenee kypsyessään. Kyyneleet polttaa. Viime vuonna oltiin eri maissa. Silloin ei sattunut. Rehellisyyden nimissä en muista ikävääkään. Asiat on muuttuneet, tunteet on vapautettu takalukostaan.

En ole edes ehtinyt miettimään, mitä kaikkea tähän lähtemiseen sisältyy. En ole miettinyt mahdollisuuksia ja haasteita, en ovia, jotka avautuu. Ainoa, mihin olen kyennyt keskittymään on etäisyys. Kaksi sänkyä. Kaksi kaupunkia. Eri arki. Eri kaikki.

Olenko idiootti kun uhraan kaiken sen hyvän, mitä meillä on? Vai tullaanko tästä kokemuksesta ulos entistä vahvempina? Skotlanti, Englanti, Suomi, Korea, Aberdeen tai Sheffield, selvitään kyllä ja ollaan hyviä yhdessä. Vuosi vuodelta parempia. Vai mitä..? Kunpa sitä voisi saada vakuutuksen, että lopussa kaikki on hyvä. Jonkunlaisen virallisen lauselman siitä, että on asioita ja tunteita – tunteita kahden ihmisen välillä – jotka kestää koetukset. Kaikki koetukset. Kaikki.

Olisi varmaan helpompaa olla yksi.
Mutta olen onnellinen, etten ole.
Tosi onnellinen.

No comments:

Post a Comment