Wednesday 28 January 2015

Tale of two cities

Viikonloppu oli huippu.

Hallitus kokoontui Newportissa ja vieraili sekä Cardiffissa (lauantaina) että Bristolissa (sunnuntaina). Molemmat kaupungit mukavia kokemuksia. Ennenkokematon Bristol erityisesti yllätti positiivisesti (kuusi viimeistä kuvaa sieltä). Siellä söin myös maukkaimman pizzan aikoihin. Käytiin mikropanimossa puputtamassa. Perjantaina käytiin tarkastamassa velin luukku. Hallitus maisteli yhdessä tuumin vegaanista minttusuklaata. Kukaan ei kuollut, eikä edes nyrpistänyt nenäänsä.

Tällä kertaa Cardiffia ehdittiin tutkiskelemaan vähän tarkemmin, kun velimies ei ollut kipeänä. Tuulikaan ei köhinyt elämäniloa ilmojen teille. Aloitettiin Cardiff Baysta, joka on aina nähtävyys sateella tai auringolla. Sieltä pubiin lounaalle. Otetiin Crabbie'sit (alkoholillista inkivääriolutta) ruokajuomiksi. Baarimikko ei osannut päättää kysyäkö multa papereita vai ei. Äidin läsnä olo todennäköisesti vaikutti negatiiviseen päätökseen. Juomaansa hörpsytellessä löysi äiti jonkun sortin autuaan zen-olotilan, niin oli odotellut tätä eksoottista virvoketta. Velimies, jolla kyseistä juomaa oli hehkutettu ei ollut yhtä vakuuttunut. Nuoriso! Ai, ai.


Pubin jälkeen löydettiin tiemme Cardiffin linnan ja Bute Parkin kautta kaupungintalolle, jossa oli jotkut häät menossa. Lampsittiin siitä ohitse ja sivuutettiin myös jonkin sortin museo ja yliopisto. Velimies osti uudet popot ja mulla oli kivaa toista elämäänsä kulkevan kamerani kera. Illalla pidettiin piknik hotellin sängyllä. Surkeasta telkkarista tuli surkeaa roskaa, mutta sehän ei menoa latistanut. Kooste päivän cupin peleistäkin ehdittiin tuijottaa. Tai siis minä ehdin. Muut koisaili jo.


Sunnuntaina suuntana Bristol. Oli kerrassaan positiivinen yllätys. Löntysteltiin päämäärättä, kun ei tiedetty paikasta etukäteen juurikaan mitään. Paitsi, että sielläkin pelataan jalkapalloa. Kas kummaa! Mun suhteeni Englantia kohtaan koki tuulahduksen lämpöä ja jossain kohden tuumin, että K voisi sieltä etsiä niitä tulevia töitään. Nähtiin soutajia ja puu täynnä kenkiä. Äiti ja velimes naatiskelivat lounaalla vehnäoluet ja mun katu-uskottavuus pysyi uskottavasti nollissa Kokis lightilla.


No comments:

Post a Comment