Tuesday 7 January 2014

Loma on ihmisen parasta aikaa

Ihan totta. Joululoma oli ehkä yks parhaista ikinä, vaikka joulu tuntuikin väärältä. Puuttui Suomi ja perinteet, isi ja mummi. Mutta ei se huono joulu ollut! Ehkä väärä on väärä sana, erilainen ehkä omituinenkin lienee parempia sitä kuvaamaan. Mutta itse loma oli mitä parhain! Ensin Lontoota ja perhettä, sitten Skotlantia ja K:ta.


Lontoossa turisteiltiin kunnolla; koluttiin Piccadilly Circukset ja Covent Gardenit. London Eyessäkin käytiin, vaikka äiti sinne ei uskaltautunutkaan. Mua ärsytti, kun London Eyeta sponsoroi ranskalainen ydinvoimayhtiö ja maailmanpyörän ympärillä julistettiin hiilivapaata tulevaisuutta, ydinvoima avaimena siihen. Todellisuudessa maailmanlaajuisesti tarvittaisiin 2500-4500 reaktoria vuosisadan loppuun mennessä, jotta ydinvoimalla olis positiivinen vaikutus hiilipäästöihin. Mutta sen enempää en opiskeluja miettinyt!



Veli sai himoitsemansa fish'n'chipsit ja sai shoppailla sydämensä kyllyydestä (ainakin melkein), äiti sai nautiskella glögistä tai mulled winesta, enkä mäkään sitä pistänyt pahakseni ja R:kin pääsi onnekseen Emiratesille shoppailuja pakoon. Sherlock Holmes museosta kaikki tais tykätä, tai ainakaan velipoika ei valittanut. Maanalaisessa heitettiin kyyneleiset jäähyväiset, perheen miesten pyöritellessä silmiään häpeissään vieressä. Aina sitä vaan itkettää.

Skotlannissa loma jatkui viivästyksellä. K:n junat oli ihan sekaisin myrskyn takia ja matkaan tuli reilut 5 tuntia lisää. Pääsi kuitenkin perille. Ja onnellisia oltiin. Kymmenen päivän aikana ehdittiin kamalasti kaikkea. Unirytmit rikottiin ihan täysin. Valvottiin pitkälle yöhön ja noustiin aamupäivän tunteina. Lounaaksi syötiin aamiaista. Ei tietenkään joka päivä, mutta pariin otteeseen näin sattui. Käytiin fudismatsissa, kaks kertaa leffassa. Syötiin pubissa ja ravintolassa, tilattiin Uutena Vuotena pizzaa ja kerran muuten vaan intialaista. Rosolliakin maisteltiin. Ihan itse tein. Pelattiin ihan liikaa tietokonepelejä, mutta tasapainotettiin sitä pelaamalla lautapelejä. Katsottiin kokonainen tuotantokausi Doctor Whota kahdessa vuorokaudessa. Ostettiin uusi kuumavesipullo ja mulle aamutakki. Vietettiin aamutakkipäivä. Katsottiin dokumentti Ayrton Sennasta, eikä osattu päättää, mitä mieltä ollaan miehestä. Syötiin marjoja ja raparperipiirakka. Juotiin litratolkulla kahvia ja limpparia. Käveltiin rannalla ja vuorilla. Kastuttiin läpimäriksi sateessa. Opiskeltiinkin vähän. Oltiin vaan ja rakastetiin. 

Kun piti lähteä niin kyyneleet tuli. Aina sitä vaan itkettää. En odota huomista arkea, mielummin menisin takaisin. Mutta elämä ei toimi niin. Muistot on ainakin mahtavat. 


















No comments:

Post a Comment