Tuesday 7 April 2015

Päivityspläjäys

Suomi näytti tältä.





K laski - jos ei nyt kuin vanha tekijä - niin ihan uskottavan pohjoismaalaiseen tyyliin. Äiti hurrasi, R kikatti ja minä palelin. Vaan onnistuu Saaren mieheltä puusaunankin sytyttäminen. Johan sitä viime kerralla harjoiteltiinkin. Rinne-ranskikset pursu korvista ja filtterikahviinkin melkein ehti tottua. Omat laskut oli ihan tuhnua ja menivät vielä surkeampaan suuntaan kun nilkka väännähti juostessa, mutta tulipahan juostua napapiirin tuolla puolen. Suksia palauttaessa K totesi mahtipontisesti huokaisten, että on ikävä laskemista. Ensi vuoden reissu lienee suunnitteilla.

Vaan ehdittiinpä myö hommiinkin etelässä hommiinkin.
Ennen reissua napa oli ratketa mummin mustikkapiirakasta ja kaffesta.
Reissun jälkeen ehdin treffeille professorin kanssa, ja sen verta pitkä palaveri olikin, että meinasin myöhästyä fyssarin runnonnasta kaupungin toisella puolella.
Fasulla käytiin hakemassa Mignoneita K:n perheelle, kun ensin syötin sille vaarojen lomassa yhden testattavaksi. Saarelle raahasin ruisleipää ja ruishiutaleita viikonloppupuuroja varten. Mukana myös kolme askillista Sisuja isännälle.

Pääsiäisen piti näyttää tältä.



Vaan näyttipä tältä.



Perjantaina laahustin kirjastoon klo 6:15. Klo 14:15 juoksin kohti juna-asemaa. Oli taas näitä extempore rakkaus on ja rakkaus vie juttuja. Loihdittiin pizzat iltaruoaksi ja päätettiin, että pizzoja ei tarvitse enää pizzerioista tilailla. Ollaan kehitelty ylivoimaiset versiot. Katteltiin K:n porukoiden kanssa Euroviisu-karkeloita ja parhaita Disney-lauluja.

Kun herrasväki lauantaina suuntasi kohti Cambridgea, jossa K:n isä hankki koulutuksensa jäätiin tekemään töitä. Laiskoteltiin ja katteltiin telkkaria. Fudista ja muuta. Sunnuntaina suuntasin ensimmäiselle pitkälle juoksulle sitten marraskuun toisen. Ja niinhän siinä kävi. Kaikki selvisivät ja kukaan ei kuollut, vaikk kahdentoista kilometrin jälkeen oli huutava vessatarve. Aamupäivää vietetiin koirien kanssa takapihalla. Yritin tehdä töitä (aikuisten oikeasti), mutta pienempi veijari tykkää läheisyydestä, vaan ei niin välitä töistä ja hyppäsi aina syliin lukemiston päälle jos en kiinnittänyt huomiota. Isommalle riitti, että heitteli palloa.

Käytiin myös kävelyllä viereiseen Orsettin kylään, jonka jälkeen korkattiin pääsiäismunaset (mullekin oli) ja vetäydyttiin katsomaan The House of the Spirits läppäriltä. Nukahdettiin leffaan. Taisi vähän väsyttää. Maanantai olikin ihan työpäivä ja iltapäivällä tihrustettiin paikallisella juna-asemalla. St Pancrasilla olikin sitten ruuhka. Vaikutti siltä, että koko Yorkshire pyrki samaan junaan. Sain pepulleni paikan, vaikka paikkavarausta ei ollutkaan. Suksee!

Seuraavan kerran suuntaan etelään viikonlopuksi uunituoreena kaksytseitsemän vuotiaana. Ja sitten viikkoa myöhemmin Lontoon maratonia katselemaan.

Sitä ennen ja siinä välissä pitäis kai jonkunlaisia hommiakin tehdä ja hyppäänkin taas torstaina junaan haastattelun tähden. Lauantaina suuntana Manchester ja ennakkoäännestys, jota seuraa sunnuntainen puolimaraton, joka pelottaa ihan pirusti.


No comments:

Post a Comment